Шансът на Емери в Арсенал е,че го няма Неймар

В началото може да му бъде трудно да замени Венгер

След като стана треньор на Арсенал Емери изплю камъчето за края на престоя си в ПСЖ. Испанският наставник заяви в прав текст, че откакто Неймар е дошъл на "Парк де Пренс" се е чувала повече думата на бразилеца.


За да замаже откровението си Емери заяви,че по подобен начин стоят нещата в Реал с Роналдо и в Барса с Меси. Само,че и Зидан в Мадрид и треньорите, които поемаха Барса предварително знаеха как да укротяват егото на двамата големи играчи.

Докато при Емери нещата бяха в заварено положение с Неймар. Когато Унай дойде в Париж бразилеца все още го нямаше в ПСЖ. В последствие пристигна и Емери изведнъж трябваше да пренастройва територията,която командва като треньор. Така и не можа да спечели битката с егоиста Неймар.


За Емери се получи идеално преминаването му като треньор на Арсенал. Голям отбор с традиции и както винаги с амбиции. Хубавото в цялата работа за испанеца е,че няма да си има работа с играч с огромно его като на Неймар.

В началото обаче може да му е трудно да замести извоювалия си статут на легенда Венгер. Вярно,че в края на престоя си французина направи грешни стъпки,но това бе малко време преди да напусне.

А Емери първоначално ще бъде сравняван с ранния Венгер. А тогава Арсен бе в стихията си като треньор. Така,че на Емери предстои още от началото на сезона във Висшата лига вълнуващи моменти. Донякъде за Емери е добре,че Арсенал ще играе в Лига Европа.

Защото този турнир е патент за Емери от времето, когато го спечели със Севиля три пъти. А, ако Емери го спечели и през следващата кампания с Арсенал ще влезе в групите на Шампионската лига. Където няма да има този огромен натиск за спечелване на най-престижния трофей. Или поне няма да бъде на всяка цена, както бе при нетърпеливите ръководител в ПСЖ.