Теди Москов преподава „Актьорство за драматичен театър“ в ПУ

Архив Пловдив

30-05-2018, 13:04

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срокът за подаване на кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия на ПУ „Паисий Хилендарски“ е от 13 юни до 27 юни 2018 г.

Режисьорът Теди Москов ще ръководи първокурсниците в специалността „Актьорство за драматичен театър“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ от новата учебна 2018/2019 година. Новината съобщи ректорът на висшето училище проф. д-р Запрян Козлуджов.
Теди Москов ще бъде и в изпитната комисия на приемните изпити за специалността, които традиционно се провеждат през м. септември в три кръга, организирани в три последователни дни. Тази година това са датите 10, 11 и 12 септември, съобщават от университета.
Срокът за подаване на кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия на ПУ „Паисий Хилендарски“  е от 13 юни до 27 юни 2018 г., вкл. в почивните дни. В този период документи подават всички кандидат-студенти, независимо дали са се явили на предварителни изпити или не.
ТЕДИ МОСКОВ
Теди Москов е български театрален, телевизионен и кинорежисьор. Завършва куклена режисура във ВИТИЗ (1985 г.) при режисьорката Юлия Огнянова и специализира драматична в „Академия Дарте Драматика“ в Рим през 1992 г.
Основател и режисьор на театър „Ла Страда“. Между 1993 и 1996 г. снима 9 епизода от телевизионното шоу „Улицата“, отличено със „Златна роза на критиката“ в Монтрьо през 1996 година.
През 1995 г. започва да поставя пиеси в немски театри, като някои от пиесите са: „Сирано дьо Бержерак“ в Хамбург, „Спящата красавица“ в Щутгарт, „Кралят - елен“ в Дармщат.
През 2002 г. заснема игралния филм „Рапсодия в бяло“, а през 2006-а – документалния „Преводачката на черно-бели филми“.
През 2009 г. поставя „Хубавото лошо време“ по „Буря“ на Шекспир в Драматичен театър Пловдив. Премиерата е на 16 дек. 2009 г.
През март 2010 започва репетиции на „Сирано Де Бержерак“ в НТ „Иван Вазов“ – София. На 11 ноември 2010 г. в „Сълза и смях“ в София излиза премиерата на спектакъла на Държавен куклен театър — Варна — „Възгледите на един пън“. В тази връзка режисьорът казва „Вълнуват ме въпросите, свързани с раждането на едно човече от дърво. Както и обратното — превръщането на човек в пън. Не правя постановка за Пинокио, а философски спектакъл. Всички сме на клона на някакво дърво. Какво става с нас, когато животът ни откъсне и ни запрати нанякъде. Така поставена, темата може да звучи и смешно, и философски“.
През 2010 г. в Деня на народните будители е отличен с наградата „Златен век“.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"