Първият випуск доброволци от „Детско полицейско управление“ в Стара Загора получи дипломите си

Всички участници в програмата произнесоха клетва-обещание да бъдат винаги будни граждани, да спазват правилата и законите в страната

Децата от четвърти В клас на Начално училище „Димитър Благоев“ получиха днес дипломите си за завършено обучение по програмата на МВР  „Детско полицейско управление“.   В продължение на две години децата са се запознали с работата на полицейските служители, на пожарникарите, на съдиите. Участвали са в различни ситуации свързани с полицейското разследване.

На тържествената церемония присъстваха Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, главен инспектор Николай Колев, началник на Първо районно управление „Полиция“, обучителите на децата от  полицейското управление и Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съдия  Дарина Стоянова от Районния съд, Донка Вътева, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

„През 2016 година стартирахме програмата. Имахме пълната подкрепа на родители и учители. Децата се включиха с голямо желание в занятията. Благодарим на Община Стара Загора и на секретаря Делян Иванов за подкрепата и помощта“, каза Кремена Маринова, инспектор Детска педагогическа стая.

Децата показах какво са научили във викторина, в която отговаряха на въпроси за отличителните знаци, помощни средства и вещи на полицая, кои са уязвимите участници в движението по пътищата, как да действат при пожар и кои са основните въпроси, на които трябва да се отговори при разследване на престъпление. Решаваха и казус, как трябва да се постъпи при извършено конкретно престъпление-кражба от автомобил.

Всички участници в програмата произнесоха клетва-обещание да бъдат винаги будни граждани, да спазват правилата и законите в страната.

„Аз като гражданин на Стара Загора и представител на местната власт съм горд с Вас, трябва да вярвате в това, което обещахте и да спазвате правовия ред. Благодаря Ви, че сте положили усилия и със сигурност ще бъдете от полза на България вбъдеще“, каза Делян Иванов.

Той и Николай Колев раздадоха на децата удостоверения, плакети и предметни награди.  

„Всички бяха много активни, придобиха повече житейски опит, макар че са още на 10 години. Благодарим от сърце за положените усилия и за всичко, на което ни научихте“, сподели класната ръководителка на децата Мария Георгиева.

Накрая всеки участник в програмата остави спомен за своя незабравим миг в обучението на специално табло, което ще се чете от следващите доброволци.