Европейски морски ден в Бургас

Мисия Бургас

31-05-2018, 11:24

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Бургас вече има офис на Генералната комисия по рибарство в Средиземно море

Ученици от бургаските училища бяха поканени да вземат участие в три конкурса

Изпълнена с много и разнообразни събития е програмата за Европейския морски ден в Бургас, който ще бъде отбелязан от 30 май до 1 юни 2018 година.
Голяма чест, признание и отговорност за нашия любим град Бургас е провеждането на този ден. За първи път той се отбелязва в град, който не е столица.
Изключително горди сме, че АЕГ „Гео Милев“ е част от това събитие със съвместна инициатива с Община Бургас.

Ученици от бургаските училища бяха поканени да вземат участие в три конкурса - за електронна картичка, за есе и пленер под мотото “Светът започва от морето, светът започва от Бургас“.

В церемонията по награждаването взеха участие Мая Велчева-директор на дирекция "Европейски политики и програми" на Община Бургас и Диян Димов - Изпълнителен директор на Пристанище Бургас Милена Андонова – директор на АЕГ «Гео Милев». Те се обърнаха с приветствие към всички участници, а Диян Димов разказа за историята на Магазия 1 и бъдещите планове за модрнизация на територията на Пристанището.

Конкурсите за картичка и есе се проведоха предварително и днес беше награждаването на отличените. Най-активни в конкурса за електронна картичка бяха осмокласниците от ППМГ “Акад.Никола Обрешков” с ръководител Ирина Кънчева, които си спечелиха Награда на публиката и Първо място за Божидар Попов, Трето място за Димитър Гагашев, поощрение за Адам Арнаутски, Второто място зае дванадесетокласникът от английската гимназия Живко Минков.

В конкурса за есе участваха ученици от АЕГ “Гео Милев“, които затрудниха изключително много журито с представените чудесни есета. Бяха отличени шест от тях: Първо място - Емилия Велинова от XII клас, а десетокласниците взеха всички останали награди: Второ Място - Петя Великова, Трето Място - Димитър Пирьов, Поощрения за Йоана Видева, Виктория Стайкова и Теодора Добрева с ръководители Тодорка Лазарова и Даниела Денева.

За пленера се събраха близо 50 деца от АЕГ “Гео Милев“, НЕГ “Гьоте“ и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Те рисуваха с много въображение и талант. Бяха много доволни от чудесно проведения ден, много се зарадваха на приготвените от Община Бургас фланелки с логото на Европейския морски ден в Бургас и с удоволствие показаха своите картини.

Специална благодарност към нашата дванадесетокласничка – художничка Петя Караушева, която като доброволка помогна при организацията на пленера и беше част от журито.