Георги Стаменов кани деца и родители на празника „С деца на тепе“

Мисия Пловдив

31-05-2018, 12:30

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За първи път централната алея на Бунарджика се превръща в голямо детско междучасие

По повод 1 юни, Международния ден на детето, район "Централен" канят пловдивчани и гости на града на първото издание на детския летен фест "С деца на тепе". То ще се състои от 16.30ч. на централната алея в парк „Бунарджика“, на площадката пред паметника на Васил Левски. В рамките на събитието, което е част от културния календар на Община Пловдив, ще вземат участие ДГ "Незабравка", ДГ "Люляк", ДГ "Зора", ДГ "Майчина грижа", ОУ „Д-р Петър Берон“,  ДГ "Снежанка".
За първи път в Пловдив на сцената ще излязат 11 млади джаз таланти от музикален център “Art Libitum”, гр. София, които идват по покана на VOX Радио. Le petit Nicola, Пловдив и фокусникът Magic Марио ще се грижат за настроението на децата. Водеща на празника ще бъде Виктория Христова - куклена актриса, в момента част от трупата на ДКТ „Константин Величков“, гр. Пазарджик. Георги Стаменов кани и фондация „Елия” – една организация, която разглежда децата със специфични потребности като деца със специални способности. „Тебешарен свят” и „Гора на приятелството” предлага на децата едно различно преживяване, което ще се състои само по повод „С деца на тепе“. Част от детските кътовете ще бъде и дизайнерът и художник Петя Анастасова, с която децата от 5 до 12 годишна възраст ще имат възможност да посетят на открито и безплатно занимания по рисуване, моделиране, арт работилнички. С малки вкусни комплименти се включва Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Малчуганите ще могат да се срещнат и снимат с представители на полицията,  на КАТ МВР Пловдив, както и с огнеборците от Първа Районна Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив.
Десетки награди ще бъдат раздадени на децата, като единственото условие е да присъстват и да получат номерче за участие в томболата. Голямата награда  детски велосипед, ще бъде изтеглена в 18.30ч.