Бернар Блистен ще изнесе специални лекция в София

София Лайф

31-05-2018, 16:16

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Той идва у нас по покана на кмета Йорданка фандъкова и културния министър Боил Банов

Директорът на Център „Жорж Помпиду“ – Париж Бернар Блистен пристига със свой екип в София по специална покана на кмета Йорданка Фандъкова и министъра на културата г-н Боил Банов в следствие на интереса заявен от Центъра да проучи възможността за създаване на колекция от българско авангардно и съвременно изкуство, което да бъде представено във Франция, предават от общината.

Блистен ще гостува за първи път в България и на 2 юни от 15.30 ч. ще изнесе лекция във Френския институт. Пред аудиторията той ще представи дейността на Центъра „Жорж Помпиду“, а главният уредник Никола Лиучи- Гутников ще разкаже за проекта „Колекция!“ – едно от най-значимите дарения на съвременно руско изкуство в света, което беше представено с голям успех през 2017 година в Центъра.

Същият ден Бернар Блистен ще гостува на кмета Йорданка Фандъкова и се очаква двамата да обсъдят възможностите на София да представи българско изкуство в Париж.

Организатори на посещението на г-н Блистен и екипа на Център „Жорж Помпиуду“- Париж са кураторът Десислава Димова, Фондация МУСИЗ и Столичната община и със съдействието на Френски институт.