Народният театър с награди за закупилите билети за "Театър пред театъра"

София Лайф

31-05-2018, 17:04

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Програмата на „Театър пред театъра” сега включва девет спектакъла на откритата сцена и трибуни

С много изненади за почитателите на театъра ще стартира летният месец юни в Народния театър „Иван Вазов”. И най-вече за тези, които са планирали да изживеят незабравими вечери с второто поредно издание на „Театър пред театъра”.

Само на 1 юни първите 200 души, които закупят билет само от касите на театъра на цена 30 лева за спектакли от програмата на „Театър пред театъра”, ще получат и подарък за спомен – брандирана тениска.

Програмата на „Театър пред театъра” сега включва девет спектакъла на откритата сцена и трибуни, които ще се издигнат в пространството пред красивата барокова сграда. Откриването е на 30 юни с концерта „България – земя благословена”, на 1 и 2 юли е „Калигула” със субтитри на английски език, на 3 юли гостува Театър „София” с „Госпожа Министершата”, на 4 и 5 юли е „Животът е прекрасен”, на 6 юли – „Сако от велур”, на 7 юли – „Швейк” и на 8 юли – спектакъл-хепънинг „Опит за летене”.

В празничния 1 юни за всяко дете до 16 години, което доведе родителите си да купят билети за спектаклите, билетът ще бъде на половин цена. Промоцията ще важи само за билети, закупени от касите на Народния театър. Билетите за всички представления са на цени от 10, 15, 20, 25 и 30 лв.

В Деня на детето Народният театър се включва с много изненади в тазгодишното издание на Детския панаир, който се организира в градинката пред театъра от Фондация Easyart България в партньорство със Столична община.

Една от атракциите на щанда на театъра ще бъде макетът на дъсчения театър „Основа”, на чието място днес се издига една от най-красивите барокови сгради в София. Посетителите ще могат да видят как е изглеждала сцената, зрителските места, вътрешната част и фасадата на театъра преди повече от 100 години.

Специално за събитието едни от младите актьори в театъра, които хората познават от сцената и телевизионния екран, ще представят музикално шоу, облечени в атрактивни барокови костюми. Стелиан Радев, Павел Иванов, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова и Джулия Бочева ще пеят и свирят на сцената от 14:30 часа, като ще изпълнят музика от от спектакъла, с който театърът ще открие театралния сезон през есента – „Един безумен ден” по Бомарше. Режисьор е Михаил Петров, а спектакълът е по прочутата пиеса „Един безумен ден – Сватбата на Фигаро”. Разбира се, ще има автографи и снимки с тях.

Актьорът от Народния театър Теодор Елмазов също ще се включи в празника в образа на атрактивен глашатай, който ще кани всички на събитието „Театър пред театъра”.

От днес вече работи и първата мобилна каса на EasyPay и Народен театър „Иван Вазов”, откъдето ще могат да се купят билети за спектаклите. Касата се намира до хотел „Плиска” и ще е отворена всеки ден от 15:30 до 21:30 часа.