Кралският клуб Реал (Мадрид) остана без треньор

Спорт

31-05-2018, 15:45

Снимка:

bTV

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

„Белият балет” и Зинедин Зидан се разделят

Треньорът на Реал Мадрид напуска клуба след три поредни титли в Шампионската лига начело на тима. Зинедин Зидан стана треньор на Кралския клуб през януари 2016 г., като зае поста на Рафаел Бенитес, под чието ръководство тимът не се представяше особено убедително както в първенството, така и в Шампионската лига.
На специална пресконференция Зизу обяви, че е взел решение да се оттегли, тъй като отборът се нуждае от промени, нови идеи и методи. „Знам, че избрах странен момент да обявя решението си, но смятам, че бе много важно да го направя за доброто на този клуб. Отборът трябва да продължава да печели и поради тази причина бе нужна промяна. След три години съблекалнята се нуждае от нов глас, нов начин на работа и точно поради тази причина взех това решение. Винаги искаме повече от играчите, но дойде моментът, в който просто не можех да искам повече от тях. Сега те се нуждаят от друг глас, който да ги поведе отново към успехите”, заяви бившият френски национал.
Миналата седмица Реал завоюва безпрецедентния трети пореден трофей в Шампионската титла, а това не се е удавало на нито един треньор досега. Под ръководство на французина Реал също стана шампион на Испания, носител на Суперкупата на страната, два пъти Суперкупата на УЕФА и два пъти световния клубен шампионат. Така Зидан си тръгва, след като спечели девет трофея с испанския гранд.