Вълшебният "Мини Арт Фест 8" е подарък за цялото семейство в Деня на детето 1 юни

София Лайф

01-06-2018, 10:11

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Единственият фестивал за модерно цирково изкуство отново събира международни артисти в София

Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство Мини Арт Фест 8 (МАФ8) започва точно на 1 юни 2018 г. от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен.

Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. От 1 до 3 юни ще гледаме представления и всички желаещи ще участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика.

За първи път Мини Арт Фест 8 представя Социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социалноангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални домове в кв. „Надежда” в София.

Социалният цирк е метод за социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение. Неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство. Социалният цирк е нов метод за ефикасна и въздействаща социална намеса. „Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците" – разкрива Гео Калев, учредител на фондация Мини Арт. Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.

Програмата на Мини Арт Фест 8 е наситена с представления и работилници за всички възрасти, за цялото семейство!

Мини Арт Фест 8 Програма: https://miniartfest.com/programa/Снимка на Деня

Щрихи от Плевен