Пеева и Глушкова са на полуфинал в Албена

Срещите на 1 юни започват в 10 часа на тенис центъра в Албена

Стела Пеева и Денислава Глушкова се класираха за полуфиналите при девойките на международния турнир по тенис „Албена къп" за състезатели до 14-годишна възраст, съобщава bgtennis.bg.

 Пеева, която бе поставена под №4, елиминира британката Мили Скелтон с 5-7,6-4, 6-1. Във финалното каре място намери и петата поставена Денислава Глушкова, която разгроми румънката Тудора с 6-0, 6-1. Сензацията на чешкия тенис Бренда Фрухвиртова, която е едва на 12 г., елиминира националката ни и поставена под №2 Катерина Димитрова със 7-6 (3), 6-1 и за място на финала ще срещне Глушкова. Силите на Виолина Митрофанова достигнаха само за сет в четврътфинала й срещу първата в схемата Фатма Идризович от Сърбия – 6-3, 5-7, 6-0. Като на полуфиналите в петък двойките са Идризович - Пеева и Глушкова – Фрухвиртова.

За съжаление и тримата ни представители при юношите не успяха да преодолеят четвъртфиналната фаза на международния турнир, който е от най-високата категория 1 на Тенис Европа. Германецът Майданчич победи с 6-2, 6-2 Дейвид Симеонов и на полуфиналите ще играе срещу шампиона на Израел Рон Елоук, който елиминира Динко Динев с 6-3, 7-5. Националът на Франция Уйлям Жука отстрани Светлин Керемедчиев след оспорван двубой с 6-4, 4-6, 6-3, а за място на финала ще срещне първенеца на Русия Константин Жьонов. Представителят на Сборная надделя с 6-3, 6-0 над германеца Гьорг Израелан.

Утешителните турнири в сингъла вече имат своите шампиони. При момчетата румънецът Онофрей победи Дорофеев от Франция с 4-1, 5-3. При момичетата Ибрагимова спечели слежебно над румънката Кореиса. Наградите на победителите уникални златни рози, изработени от „Магията на българската роза" бяха връчени от Матей Пампулов и Тодор Енев.
При двойките Жука/Керемедчиев се класираха за финала при юношите, където в петък излизат за титлата срещу румънските национали Коман/Ману. При девойките руско-украинския тандем Маклакова/Черноморска ще излезе на корта срещу Фрухвиртова/Скелтон. Срещите на 1 юни започват в 10 часа на тенис центъра във ваканционно селище Албена.