Общинарите твърдо зад новия кмет на "Младост"

Животът

01-06-2018, 14:53

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арх. Румен Русев ще е временният кмет на район "Младост"

Нещата ще потръгнат с назначението на арх. Румен Русев, категорични са служителите

След корупционния скандал с Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, от вчера проветривият стол на кмета на столичния квартал "Младост" се заема временно от арх. Румен Русев. Столичният общински съвет го предпочете пред Петър Кърджилов, за когото лобира от ареста Иванчева.

Секретарят по сигурността в общината в "Младост" Николай Христов е категорично доволен от назначението на арх. Русев за кмет. "СОС взе изключително важно и правилно решение. Проблемът в "Младост" беше свързан с установяването на нормално подготвено ръководство. В лицето на арх. Русев виждаме точно такъв човек", заяви той пред България он еър.

По думите му Петър Кърджилов е направил опит да подмени легитимното ръководство на общината. Николай Христов подчерта, че категорично застава срещу Кърджилов.

"Той посочи още, че в даден момент Десислава Иванчева се е изолирала от общината и е започнала да работи паралелно. Не се водеше диалог, прекъсна се връзката", отбеляза Христов.

"От този момент, когато арх. Русев бъде назначен за кмет, нещата ще потръгнат както би трябвало. Той е човек с управленски характер, знае много добре проблемите и може да ги решава. Ние сме зад гърба му", каза Валентин Колев, който е главен специалист по младежките дейности и спорта в общината.

Според него с действията на Иванчева от съда умишлено се работи против общината в "Младост".

Христина Велчева от ГРАО изказа огромната си благодарност към общинските съветници, които по думите ѝ са подкрепили тяхната позиция.

Архитект Румен Русев сяда на кметския стол в "Младост" на 4 юни.