Байерн може да вземе Кавани

На мястото на Левандовски, който иска да си ходи

Голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски иска да напусне клуба и сега всички искат да знаят какво ще направи рекордьорът по шампионски титли на Германия? Ще останат ли шефовете на тима твърди за договора на поляка (до лятото на 2021 година) или ще водят преговори? Към момента на нападателя не е разрешено да си тръгне. Ако баварците обаче помислят и решат да изпълнят желанието на Левандовски, това ще се случи само при адекватен заместник на поляка. В тази насока ще помага и агентът на полския национал Пини Захави. Планът на израелския мениджър е да осигури на Байерн не само трансферна сума за клиента си от някой топ клуб, но и друг нападател от въпросния тим в допълнение към сделката.

ПСЖ не би трябвало да прави рекордни трансфери заради правилата на финансовия феърплей и би могъл да предложи в размяна Единсон Кавани. 31-годишният уругваец има договор до лятото на 2020 година, а пазарната му стойност е 60 милиона евро.

Челси също не е готов да предложи мега оферта за Левандовски, но при всички положения най-вероятно ще се раздели с испанския нападател Алваро Мората, който има контракт до лятото на 2022 година и е оценен на 65 милиона евро.

Манчестър Юнайтед може да даде трицифрена милионна сума за поляка, след като няма подходящ кандидат в своите редици за потенциална размяна.

Реал (Мадрид) отдавна е свързван с Левандовски, но в последно време се е отказал от мераците си да привлича голмайстора на Бундеслигата.