Спаси София настоява за спешни мерки за безопасност по бул. Дондуков

Мисия София

02-06-2018, 16:13

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в София

Вчера две ученички са били бутнати, докато са пресичали по пешеходната пътека

От Спаси София се обявиха за спешно изпълняване на мерките за пътна безопасност по бул. Дондуков, след като вчера две ученички бяха бутнати, докато пресичаха по пешеходната пътека. От организацията настояват за изпълнението на мерките, които столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кмет Евгени Крусев обещаха още през миналата година.

"Инцидентът се случва в трамвайното платно, където коли изобщо не трябва да влизат. Очевидец, видял как колата помита едно от децата, споделя, че "един Мерцедес я удари и я хвърли на три метра, след което се заби в друг Мерцедес“. Двете коли са се намирали върху трамвайните релси и въпреки, че един от водачите е употребил алкохол, и двамата са имали ограничена видимост и са били достатъчно безотговорни да шофират където не им е мястото, по случайност се разминахме с две загинали деца в центъра на София навръх Деня на детето", обясняват от Спаси София.

"Тази катастрофа можеше лесно да бъде избегната с поставянето на предложените от нас трамвайни ограничители, гарантиращи, че автомобилите се движат в единствената им отредена лента. Така те щяха да имат по-добра видимост, да се движат безопасно и да не бавят трамваите. Факторите позволили катастрофата да се случи би трябвало да лежат на съвестта на кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova и зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев (Транспорт за София), които многократно и манипулативно обещаваха, че ремонтът на булеварда, на стойност 7,2 млн лв., ще включва и трамвайни ограничители, но после се направиха на приятно разсеяни", коментира във Фейсбук организацията.

"Лошата инфраструктура убива. Лошото управление - също! Ние няма да спрем да търсим отговорност от управляващите, но в понеделник, за пореден път, ще внесем и официално искане в Столичната община за изпълнение на всички обещани и договорени на обществените обсъждания пътни елементи. Надяваме се тези аргументи да са достатъчно мотивиращи за загрижената ни учителка-кмет да не чака поредния инцидент или смъртта на някое дете, за да се вземат мерки", заключват от Спаси София.