Двама млади мъже се удавиха край Поморие

Животът

03-06-2018, 09:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Млада унгарка се удави в Поморие, майка търси сина си

Трагедията се разиграла пред очите на 20-ина летовници на пясъка, които разбрали за случилото се при изваждане на безжизнените тела от водата

Двама млади мъже се удавиха в акваторията на поморийския залив. Това е станало на охраняема ивица, но след края на работния ден на спасителите. Загиналите са на по 32 и 33 години и двамата от Пловдив.

Засега не са ясни причините и дали са били плувци, но първоначалната версия е, че единият получил хипотермичен шок заради студената вода. Когато видял единият да се дави, другият му се притекъл на помощ, но и той потънал.

В спасителната операция по връщаннето към живот на едното от момчетата се е включил и Янислав - старши спасителят на плажа. Той се е втурнал към морето за да търси телата на младежите, извадили са ги, но вече са били мъртви. 
Янислав е категоричен, че инцидентът е станал в 18:10 ч., той е бил облечен и вече е напускал работното си място, вървял е по улицата между хотела и Атриума, за да се прибере у дома. Янислав чул виковете за помощ на летовниците от плажовата ивица и се върнал на мястото.