Топ поставените триумфираха в „Албена къп“

Глушкова спечели второ място

Състезателите с най-добър ранкинг в Тенис Европа триумфираха в международните турнири по тенис за юноши и девойки до 14 години „Албена къп". Проявата влезе в историята като първият турнир от категория 1 в тази възрастова група, на който домакинства България.

 На финала при юношите националът на Русия Константин Жьонов победи първенеца на Израел Рон Елоук със 7-5 6-3, съобщава bgtennis.bg.

След срещата треньорът на шампиона Алексей Пивен похвали Българската федерацията по тенис, домакините от Албена АД и организаторите от Смайл ивентс за чудесните условия. Той определи настаняването, храната и забавленията в Аквапарка и в комплекса, като едни от най-прекрасно провежданите от календара на Тенис Европа. Той специално поздрави родната ни централа за домакинството на турнир от категория 1, като посочи, че са оправдани всички очаквания за провеждане на турнир от най-високата категория.

При девойките поставената под №1 Фатма Идризович от Сърбия надделя над националката ни Денислава Глушкова с 6-2 6-4.
Наградите – уникални златни рози, изработени специално за турнира от „Магията на Българската роза", връчиха Пресиян Коев - спортен директор на БФТ и Любен Лалев – президент на фирма Идеа Хоби.
Турнирът се организира от Смайл инвентс и Българската федерация по тенис, и с подкрепата на домакините от Албена АД, Пионер, Стантекс, Бор-Чвор, Магията на Българската роза, Исторически парк, Идеа. Хоби, община Балчик и др. Всички участници от квалификациите и основните схеми получиха специално изработени за турнира фланелки за спомен.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"