Каракачанов: България трябва да заеме твърда позиция за превозвачите

Политика

04-06-2018, 09:13

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Транспортният бранш готов за протести в Брюксел

„Ако ние продължаваме да се държим мило и любезно, и разбиращо, и да ги молим, няма да стане. Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и от интересите на по-малка държава, освен ако няма интерес за нещо друго”. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред NOVA телевизия пакета „Мобилност“, който трябва да бъде гласуван днес от Европейския парламент.
„Тук става въпрос за оборот на българските фирми от 14 млн. лв. годишно. В бюджета на България това е третото перо след енергетиката и туризма“, допълни Каракачанов. По думите целта била тези пари да отидат в „джобовете на някои други външни компании“. „Когато тези български компании фалират, тези шофьори ще останат на улицата. Всъщност, няма да останат на улицата. Тези международни компании ще се опитат да ги пренаемат и така още няколко десетки хиляди българи ще се преселят от България в чужбина. А това не е добре за България”, категоричен беше вицепремиерът.
„Наясно сме, че пакетът „Мобилност” е обмислен много добре от нашите западни партньори – Франция, Германия, Белгия, Холандия. Техният стремеж да фалират един добре работещ бизнес в страните от Източна Европа може и да успее в един момент”. Това пък каза в ефира на „Здравей, България” изпълнителният директор на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев. Той коментира още, че срещу мерките ще трябва да се води много тежка битка. И подчерта, че българските превозвачи могат да разчитат на подкрепата на правителството ни.
Българските превозвачи са готови на протести в Брюксел и на други места в Европа, ако бъдат окончателно приети мерките от пакета „Мобилност”.