12 криминални престъпления през денонощието в Пловдивско

Трима пияни водачи са задържали служителите на реда

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 12 криминални престъпления –  кражба, пожар и 10 др. Разкрити са 6 престъпления.

Трима пияни водачи са задържали служителите на реда в Първомай при осъществения пътен контрол вчера. Около 5.10 часа на ул.„Зорница“ било установено, че 43-годишен пловдивчанин управлява лек автомобил „БМВ“ с 1,71 промила. Часове по-късно, около 18.10 часа, на ул.„Иглика“ 41-годишен жител на село Караджалово бил седнал зад волана на лек автомобил „Опел“ след солидна употреба на алкохол над 2,5 промила. Порядъчно почерпен, с над 2,3 промила, около 21.30 часа бил и 27-годишен първомаец, хванат с „Ауди“ на ул.„Васил Левски“. Спрямо нарушителите е взета 24-часова мярка за неотклонение, образувани са бързи производства. Същия ден, около 6.10 часа, в районното управление в Труд се озовал 51-годишен местен водач на лек автомобил „Пежо“. В района на 133-км на автомагистрала „Тракия“, посока Бургас, той бил заловен да шофира с 1,27 промила.

Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са издадени на двама мъже, нарушили обществения ред в две първомайски села. Извършителите – на 52 и 44 години, са от Първомай и по първоначални данни били под въздействието на алкохол. Около 9 часа в събота, пред магазин в Брягово по-възрастният влязъл в конфликт с местна жителка и й нанесъл удар. В неделя, около  5 часа, край кметството в Татарево неговият съгражданин се отнесъл по подобен начин спрямо мъж от селото. С решение на Районен съд Първомай двамата трябва да заплатят глоби съответно в размер на 100 и 150 лева.

Служители на Четвърто РУ работят по сигнал за побой. Вчера 23-годишен младеж от Пловдив се оплакал, че около 1.10 часа бил нападнат с удари от непознат на ул. „Железарска“. Пострадалият е настанен в болница, по данни на лекарите няма опасност за живота му. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор. Образувано е досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК.

Автор на увреждане издирват служителите на реда в Раковски. Около 23 часа снощи 28-годишна шофьорка съобщила по тел. 112, че на ул.„Петър Богдан“ били нанесени щети по лекия й автомобил „Фолксваген“. При огледа е установено, че са счупени двете обзорни и три други стъкла на колата. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 216 от НК продължава разследващ полицай.

Пожар причини материални щети в частен имот на ул. „Софлу“ в Съединение. Около 6 часа вчера в полицията постъпил сигнал за обхванати в пламъци помощна постройка и гараж на 60-годишен жител.  Незабавно към мястото са насочени екипи на пожарната и РУ – Труд. Няма пострадали хора. Огънят унищожил два леки автомобила „Тойота“ и „Мазда“, мотопед, домакински уреди и покъщнина. По първоначални данни, причината за запалването е късо съединение в електрически уред. По случая е образувано досъдебно производство.

Млад мъж е загинал при пътен инцидент между селата Паничери и Старосел. Около 11.30 часа в неделя в РУ – Хисаря било съобщено, че мотоциклет „Ямаха“ без регистрационни табели е попаднал в канавка. На място било установено безжизненото тяло на водача му – 23-годишен от Хисаря. При огледа е изяснено, че той е излязъл вдясно извън пътя и се е блъснал челно в дърво.

Солидно почерпен шофьор се преобърна с автомобила си край разклон за летището на пътя Пловдив – Асеновград. Около 18.30 часа вчера екип на Пето РУ се отзовал на сигнал за забелязан „Фолксваген“ в канавка извън пътя. Установено било, че колата управлявал 44-годишен от Крумово, чиято алкохолна проба отчела над 2,5 промила. С полицейска заповед мъжът е задържан за едно денонощие. Образувано е бързо производство.

Под наблюдението на районната прокуратура се изясняват обстоятелствата около катастрофа с три автомобила, възникнала вчера на пътя между Граф Игнатиево и Труд. Сигналът е получен около 15.30 часа. Според първоначалната информация лек автомобил „Мазда“ не е спазил дистанция и е блъснал отзад лек автомобил „Рено“, след което навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил с лек автомобил „Форд“. В болница за оказване на спешна медицинска помощ били транспортирани 41-годишният шофьор и пътници на 12 и 14 години от втората кола, 34-годишната водачка на третия автомобил и пътуващите с нея 60-годишен мъж, 54-годишна жена и деца на 5 и 2 години. Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. С дрегер е тестван и 27-годишен пловдивчанин, заявил, че той е управлявал лекия автомобил „Мазда“. Резултатът е отрицателен, но последвалата проверка за употреба на наркотици дала положителен резултат. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа. По данни на очевидци обаче той не е шофирал автомобила, предизвикал катастрофата. С цел установяване на истинността на твърдението е предприета допълнителна проверка. Действията по образуваното досъдебно производство се извършват под наблюдението на прокуратурата.

Трима пострадаха при пътно произшествие между селата Иганово и Кърнаре. Сигналът е получен около 12.40 часа в неделя. На място служители на РУ – Карлово установили, че лек автомобил „БМВ“ навлязъл в крайпътна отбивка и блъснал паркиран лек автомобил „Пежо“, който отскочил и се ударил в друг паркиран автомобил „Фолксваген“. Впоследствие БМВ-то се ударило в дърво и ограда.  На 27-годишния шофьор е оказана медицинска помощ. В болница са настанени пътуващите заедно с него мъж на същата възраст и 19-годишен младеж. Няма данни за употреба на алкохол. Според първоначалната информация, причините за катастрофата са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол.