Вицепремиерът Симеонов иска събаряне на 5 обекта в Слънчев бряг

Прогнозира, че промените в туризма много скоро ще бъдат приети

Законите трябва да се спазват и това важи за Закона за шума. Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира негативните реакции, относно проверките, които за поредно лято стартираха с началото на сезона по дискотеките в най-големия ни курортен комплекс.

Симеонов се срещна в Областна управа в Бургас с представители на държавните организации, които ще осъществяват контрола по Южното Черноморие през този летен сезон. Срещата бе по негова инициатива.

Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт. Туристите не трябва да си тръгват недоволни от храната, на морската вода и т.н. Има няколко законопроекта, които ще позволят на институциите да си вършат работата по-лесно – това са законът за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти, добави вицепремиерът.

Той изрази надежда предложените промени в Закона за туризма да бъдат приети много скоро. А относно Слънчев бряг обяви, че има пет заведения на Южния плаж, които са незаконни. За тях той е пуснал сигнал до министъра на благоустройството Николай Нанков и очаква след неговата санкция те да бъдат съборени.