Дядо, чичо и внуче са задържани за побоя над шофьор в София

Днес ще бъдат прегледани записи от камерите на Столична община и ако на тях се вижда, че и други участват в побоя, те също ще бъдат задържани

"Дядо, чичо и внуче са задържани за побоя над шофьор след инцидент с кон и каруца на столичния бул. „Владимир Вазов” в неделя", съобщи шефът на 5-то РУ комисар Никола Василев, предава БиТВ.

Потърпевшият Цветан Петров разказа, че в неделя по обяд на бул. „Владимир Вазов”, докато чака на светофара, към колата му се спуснал обезумял кон, носещ със себе си част от каруцата, от която се е отскубнал. Той излязъл, за да види кой е собственикът на коня и тогава бил нападнат и бит от няколко души.

Първо бил нападнат от 17-годишно момче. На помощ се притекъл и дядо му, а минавайки оттам с такси, случката видял и чичото на детето, който също се включил в масовия бой.

Тримата са задържани за 72 часа и обвинени за нанасяне на лека телесна повреда. Един от тях е криминално проявен. Задържаните твърдят, че са били нападнати.

Комисар Василев уточни, че днес ще бъдат прегледани записи от камерите на Столична община и ако на тях се вижда, че и други участват в побоя, те също ще бъдат задържани.