С какво да се храним през лятото

Арт и Стил

05-06-2018, 11:47

Снимка:

freeimages.com/Lotus Head

Автор:

София Маринова

Всичко от Автора

Вижте няколко идеи за леко и здравословно хапване

Навлизаме в сезон с изобилие на плодове и зеленчуци. Ако искаме да се чувстваме добре и да сме здрави, е нужно да се съобразяваме с нуждите на организма си. Хидратацията е изключително важна през летните месеци – затова не забравяайте да пиете много вода. Тя никога не би ви дошла в повече. Лятото е сезон богат на плодове и зеленчуци, така че нямаме никакво оправдание да не ги консумираме, припомнят от Womansday.
Доматите - съдържат много витамини, които спомагат за доброто здраве. Както в салати, така и отделно можем да ги консумираме по всяка време на деня.
Тиквичките – вкусен и диетичен зеленчук, богат на минерални соли и полезни елементи. Тиквичките свалят лошия холестерол, подпомага жлъчката, нормализира работата на черния дроб.
Динята – съдържа повече от 90% вода, което ви помага да се хидратирате. Това е много важно през летните месеци. От динята също така можете да си набавите много витамини и фибри.
Други предложения са: портокалите, ябълките, круши, нектарини, праскови, боровинки, ягоди, къпини, авокадо, краставици, репички, лукът. Препоръчително е да сме сигурно в качеството им, когато ги купуваме.
Зелените салати също изобилстват на пазара. Те са страхотна идеи за леки, свежи и здравословни обяди или вечери. Ядките и млякото пък са храни, които можем да хапваме целогодишно. Затова и през лятото са добра алтернатива.