Румен Радев: Темата за корупцията е изтласкана от външната политика

Политика

05-06-2018, 12:00

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

В България се говори все по-малко за нея, смята държавния глава

Общественото внимание в момента е изтласкано извън пределите на България и е насочено към международната политика, свързана със Западните Балкани, европредседателството и Русия. „За корупция в България се говори много, а се прави малко, даже напоследък се говори по-малко“. Това заяви президентът Румен Радев на международна конференция на тема "Европейските практики и възможности за противодействие на корупцията".
„Специално за България обаче, корупцията има и друго специфично негативно влияние, защото тя се превръща все повече в основна спирачка за реализация на стратегически за България цели. Това е развитието на съвременна, конкурентоспособна икономика и пълноценна интеграция в европейските структури“, допълни президента Радев.
Пътят към пълноценна интеграция в Европейския съюз минава през промяна в отношението към корупцията във всички нива на държавната администрация. "Ако искаме да сме пълноценни и интегрирани в Европа, трябва да надскочим нашата ограда на доморасли методи за развитие и активно прилагане на антикорупционни мерки", каза държавният глава.