Бургас ще е домакин на годишния конгрес на Български зъболекарски съюз

Мисия Бургас

05-06-2018, 14:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Преасфалтират голям участък от пътя Ветрен – Бургас

Събитието се осъществява с любезната подкрепа на Община Бургас и кмета Димитър Николов

В периода 07-09.06.2018 г. Български зъболекарски съюз отново организира в Бургас своето най-голямо събитие - 18-и Научен конгрес, който е част от програмата за продължаващо медицинско обучение на Световната дентална федерация (FDI).

Официалното откриване ще е на 07.06.2018 г. от 19.00 ч. на открита сцена "Охлюва", срещу централния вход на Морската градина, а краят ще бъде отбелязан в 20.00 ч. с коктейл в Културен център "Морско казино" - Морска градина, гр. Бургас.

Официални гости на събитието ще бъдат д-р Питър Енгел, председател на Германската дентална камара, д-р Хрвое Пезо, председател на Хърватската дентална камара, д-р Мариян Денковски, председател на Македонската дентална камара, които идват за политическа среща в страната ни.

В научната програма на Конгреса лекции ще изнесат световно известни лектори от чужбина, като проф. Лиджиан Джин, Хонконг, д-р Жан-Луи Джованоли, Франция, д-р Хасан Магайра, Великобритания, д-р Карлос Фернандес Виларес, Испания, доц. Стефанос Куртас и зъботехник Хараламбос Струмбос, Гърция, д-р Ахмед Тарек Фарук, Египет, проф. д-р Роналд Юнес и д-р Набих Надер, Ливан и д-р Ади Палти, Германия и четирима гост-лектори от България, представители на Факултетите по дентална медицина - София, Пловдив и Варна - проф. Божидар Йорданов, проф. Нешка Манчорова, доц. Весела Стефанова и доц. Радосвета Андреева . Конгресът ще бъде съпроводен от голямо Дентално изложение с над 50 фирми-изложители.

Събитието се осъществява с любезната подкрепа на Община Бургас и кмета Димитър Николов.

Традиционно преди откриването на Конгреса ще се проведе изключително важен Управителен съвет на БЗС, на който ще бъдат обсъдени въпроси и взети решения, отнасящи се пряко към здравноосигурените граждани на Република България. Част от тях включват въвеждането на изработването на протези по НРД 2018 г., изпълнение изискванията на Регламент на Европейски съюз за защита на личните данни, отпадането на амалгамата от номенклатурата на материалите, използвани в денталната медицина, усъвършенстване на продължаващото медицинско обучение като задължителна част от развитието на лекарите по дентална медицина и не на последно място изработване на стратегия, включваща в себе си период от 5 години.

Наред с това ще се състои важна международна политическа среща, в която ще вземат участие представители на Германската дентална камара, Македонската дентална камара и Хърватската дентална камара, на която ще бъдат разгледани важни въпроси, отнасящи се към формиране на политики в сферата на денталната медицина на европейско ниво.