Обвиненият за стрелбата в Слънчев бряг: Не знам защо го направих!

Крими

05-06-2018, 15:17

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Остава в ареста, реши съдът

"Не знаех какво се случва. Търсят логика в това, което е станало. Не знам защо заредих пистолета“. Това заяви 37-годишният Михаил Станчев в Бургаския окръжен съд, където се гледа мярката му за неотклонение. Станчев беше задържан след убийството на собственика на верига казина Коста Николов. Кървавата драма се разигра през уикенда в курортния комплекс Слънчев бряг. Простреляна беше и 22-годишната Симона Тодорова, която пътувала с хазартния бос.
Обвиняемият разказа, че след стрелбата се прибрал в дома си, където взел всички си боеприпаси и международния си паспорт. По пътя към границата се обадил на брат си и му признал за извършеното, после изключил телефона си. „Не бях на себе си. Пътувах към Лесово, не за да напусна страната, а за да се предам. Не исках да се връщам в Бургас, защото ме беше страх какво ще се случи”, каза обвиняемият. Адвокатът му Красимир Кацарски заяви, че Станчев нямал спомени от инцидента.
Съдът реши Станчев да остане в ареста. Според магистратите има събрани достатъчно доказателства, които да го уличават. Освен това има опасност да избяга или да се укрие, ако е с по-лека мярка за неотклонение.