Ботев (Пловдив) намалява бюджета за заплати

Шефовете на Ботев бистриха финансовата политика на клуба

Шефовете на Ботев бистриха финансовата политика на клуба, а освен това проведоха разговори с треньора на мъжете Николай Киров, както и с директора на школата Иван Цветанов, информира БНР.

С освобождаването от възнаграждението на напусналия Пламен Димов и предстоящата раздялата с Филип Филипов или Лазар Марин, ще се финансират заплатите на сигурните нови попълнения Васил Шопов и Костадин Ничев.

Ботев вече се разбра с бразилеца Алваро Юлиано за разтрогване на контракта. Така и от него ще бъде освободена заплата в размер на 8000 лева.

Сега ръководните фактори трябва да намерят консенсус за бъдещето на Густаво Афонсо и Филипе Бризола. Те имат договори с клуба, но шефовете ще искат да се стигне до раздяла по взаимно съгласие - тоест, да не им бъде плащана неустойка. Засега се очертава други нови играчи да бъдат взимани само при продажба. На този етап в клуба няма постъпила конкретна оферта.

За рестрикциите вече намекна и треньорът Николай Киров, който заяви, че рестартирането на строителството на стадион "Христо Ботев" ще е за сметка на първия тим и добавя, че свиването на бюджета за заплати може да достигне до 30%.