Убили са беглеца Владимир Пелов

Крими

06-06-2018, 10:44

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Блокираха Ботевград, издирват Владимир Пелов

Той се е укривал в района на Ботевград

Най-известният рецидивист в Северозападна България беше застрелян тази нощ в центъра на Ботевград, предаде БНТ. Убиецът му е Марио Панчев, с прякор Големия. Той е бил застрелян с два куршума в корема.

Инцидентът стана снощи около 23.00 часа в централната част на Ботевград. Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев. Той е настанен в "Пирогов" и е в тежко състояние с две наранявания в тялото. Състоянието му не позволява разпит в момента. По случая е образувано разследване за убийство и опит за убийство.

"Владимир Пелов е с три наранявания - едното в лицето, другите две в десния крак. Брат му не е успял да го разпознае категорично заради промяната във външния му вид. По оперативна информация от около месец Пелов е бил на територията на Ботевград", каза Георги Григоров и уточни, че е имал променен външен вид - бил е с брада, бил е и с шапка и качулка.

При оглед на мястото на инцидента са открити три пистолета - един в тревна площ наблизо, друг в чантичка на Пелов и един на земята до трупа на убития. Предстои експертиза кой с кое оръжие е стрелял. Преки очевидци на стрелбата не е имало.

Предстои и да се уточни маршрутът, по който Пелов се е движил из града. Смята се, че той е вървял по коритото на реката. Разследващите казаха още, че нямат информация за втория затворник, избягал заедно с Пелов в началото на април от Софийския затвор.