АПИ: Ремонтът на АМ "Тракия" край Пловдив ще приключи предсрочно

На 22-километровия участък в участъка между Пловдив и Стара Загора се работи денонощно

На 22-километровия участък от АМ „Тракия“ в участъка между Пловдив и Стара Загора се работи денонощно, за да е готова отсечката колкото се може по-бързо, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в Сутрешния блок на Нова телевизия. За повишаване безопасността на движение слагаме най-високия клас за задържане мантинели и най-модерната маркировка, заяви инж. Атанасов.

Председателят на УС на АПИ съобщи, че до приключването на ремонтите дейности на АМ „Тракия“ в почивните дни - събота и неделя, в района на участъка ще има постоянно присъствие на „Пътна полиция“, тъй като в неделя е имало недобросъвестни шофьори, които са навлизали в аварийната лента и неспазвайки правилата за движение са затруднили пътуването на всички останали.

Инж. Атанасов припомни, че по време на ремонтните дейности леките коли преминават двупосочно в едното платно - в момента в ремонтираното платно за Бургас, а камионите над 12 тона са пренасочени по обходен маршрут, за да може леките коли и автобусите да пътуват по-удобно по магистралата. Шофьорите, които искат да заобиколят участъка в ремонт, могат да използват и алтернативните маршрути на АМ „Тракия“, които са Подбалканския път I-6 и път I-8 Пловдив – Поповица, продължавайки по път II-66 Поповица – Чирпан.