Прекратяват разследването за разстрела на двама братя сводници от Ботевград

Нова версия- Пелов си разчистил сметките със свидетел срещу него

Разследването срещу избягалия затворник Владимир Пелов за убийството на братята сводници в Ботевград ще бъде прекратено. Малко преди да избяга от Централния софийски затвор Пелов иска среща с адвоката си. По време на разговорите той заявява, че иска да бъде внесена молба в съда за задвижване на процедурата, с която или да се внесе обвинителен акт в съда, или да бъде прекратено делото. В този момент разследването продължава вече две години.

Братята Цветан-Скинара и Марко Петров са убити в центъра на Ботевград на 25 март 2016 г. Часове след стрелбата е задържан Пелов, който в този момент е под „домашен арест“. Той чака присъда на Върховния касационен съд по дело за грабеж от златарско ателие, отвличане и стрелба по полицай през 2011 г. Основната защитна версия на Пелов тогава беше, че освен, че е бил в дома си по време на убийството, нямало как да е извършено от него, тъй като той не виждал с едното око напълно, а с другото частично. Убийството на братята станало по тъмно.

Днес мъж, пожелал анонимност, заяви пред NOVA телевизия, че раненият в стрелбата снощи Марио Панчев е бил свидетел срещу Пелов. Мъжът разкри, че през 2016-а година Панчев е бил един от основните свидетели и заради показанията му Пелов е бил преместен от дома си, където бил под „домашен арест“ в затвора.

Много вероятно е Пелов да е издирвал и причакал Панчев, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. "Намерил е най-удобното място, става въпрос за едно дере, което е облагородено и направено във вид на алея. В крайна сметка е в такава част, че може да се придвижи незабелязано и да издебне жертвата. Това е и направил. Жертвата обаче явно е имала готовност за реакция и се е получила ситуацията", каза още главният секретар на МВР. Преди години Пелов и Панчев са извършвали съвместно противозаконна дейност и е много вероятно Пелов да е издирвал и причакал нарочно Панчев, за да го ликвидира, за да не свидетелства срещу него.