Къде ще е затруднено движението по пътищата заради летните ремонти?

Животът

07-06-2018, 13:18

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Предстои довършване на ремонта на тунела на Витиня

Магистрала "Хемус", която е изградена преди повече от 35 години е може би пътят, в който има най-много необходимост от ремонтни дейности предвид това, че последните 30-35 години по тази магистрала не е правено нищо и това главно по съоръженията - тунели и мостови съоръжения. Това обясни за БНТ Светослав Глосов, член на Управителния съвет на АПИ.

"Зимата е невъзможно да се работи по тези виадукти, те са в тежко състояние, някои от елементите на съоръженията са в предаварийно ситуция, затова и толкова спешно се наложи тяхното отремонтиране", обясни той.

"Предстои довършване на ремонта на тунела на Витиня -преди време там беше подновено осветлени и други елементи", допълни Глосов.

"Знаете миналата година десните тръби на Витиня и Ечемишка бяха изцяло ремонтирани, въведени във вид, съгласно европейските изисквания и съвсем съвременни тунели в България. Така че по "Хемус" ремонтите ще продължат в тези участъци", каза още Светослав Глосов.

По отношение на магистрала "Тракия" Глосов обясни, че в момента тече ремонт между 134 и 156 километър - частта между Пловдив и Чирпан. От 1995 година там не е ремонтирано нищо, обясни той и подчерта, че по участъка се работи сериозно.

За АМ Люлин, той каза, че има две кални свлачища, които са се получили през зимата и по тях се работи в момента, затова е затруднено движението в посока към София. "Работи се и събота и неделя така че максимално бързо да бъдат укрепени тези свлачища", добави Глосов.

"Предстоят три лота, два от които са в процес на изграждане. Лот 3.3, който е от Кресна до Сандански, се работи и ще бъде въведен в експлоатация предсрочно - очакванията са края на октомври да бъде въведен в експлоатация. По лот 3.1 проблемът с археологията, който нашумя, считаме, че не е проблем, археолозите са в графика с разкопките, които правят. 20 юли е техният срок да се произнесат. Най-вероятно по това, което в момента се коментира от тяхна страна, ако има ценни артефакти, те да бъдат изнесени настрани и магистралата да продължи", каза той за АМ "Струма".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен