Путин: Четвъртата световна война ще се води с пръчки и камъни

Руският президент отговаря на въпроси повече от 4 часа в директна телефонна връзка със зрители

„Айнщайн го е казал – Четвъртата световна война ще се води с пръчки и камъни“. Тази шега използва руският президент Владимир Путин по време на традиционната директна телефонна линия със зрители, която продължи 4 часа и половина. „Разбирането на това трябва да ни въздържа от екстремни крачки  на арената на международната политика“, категоричен е той.

„Русия навлезе в период на устойчив икономически растеж с отлични данни за инфлацията и впечатляващи цифри при директните инвестиции“, твърди руският държавен глава.

Путин заяви, че силно се съмнява във версията на Великобритания за случилото се с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му. „Ако те бяха отровени с бойно отровно вещество тогава защо не умряха?“, попита президентът.

Освен това Путин направи сравнение между украинския президент Петро Порошенко и сирийския диктатор Башар Асад и предупреди Украйна да се въздържа от „провокации“ по време на предстоящото Световно първенство по футбол. Иначе заплаши с „много сериозни последствия за украинското правителство като цяло“.

По отношение на самата Сирия Владимир Путин беше категоричен, че няма планове за изтеглянето на руските части от страната. „Никакви военни подгтовки не могат да се сравнят с реалния опит в битките“, мотивира се той.