Владимир Тошев: Въпросът за модернизация на армията е надпартиен

Политика

08-06-2018, 09:24

Снимка:

Freeimages.com/ Rob Bradshaw

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Подкрепата на БСП не е бланкетна, а е за философията и концепцията

Въпросът за модернизацията на армията е надпартиен, заяви Владимир Тошев от ПГ от ГЕРБ пред БНТ и изрази надежда мнозинството за приемане на инвестиционните проекти да бъде като за приемане на конституция.
Подкрепата на БСП не е бланкетна, а е подкрепа на философията и концепцията на разработките, заяви Петър Витанов от БСП. Всяко забавяне на модернизацията на Българската армия затруднява конституционно вменените ѝ задължения. Той напомни, че летателният ресурс на сегашната бойна авиация от МиГ-29 е към края на експлоатационния си живот и модернизацията ѝ ще струва повече, отколкото да се придобие нов.
От „Воля“ са против инвестиционните проекти, защото имат други приоритети, обясни Антон Дончев от „Воля“ и са главно против покупката на бойни самолети, тъй като те не били отбранително съоръжение.
Одобрението на разходи на Министерството на отбраната от над 100 млн. лв. е едно от най-големите постижения на българската демокрация, заяви Владимир Тошев. Той допълни, че при избора на бойна машина за пехотата се дава възможност българската икономика да се включи.