Валентин Радев: Бяхме на косъм да хванем Владимир Пелов

Крими

08-06-2018, 14:40

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Приемам критиките, но заставам изцяло зад екипа си, заяви Младен Маринов

МВР е било на косъм от това да залови избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев, който е в Бургас, цитиран от БНР. Затворникът Пелов беше убит преди дни в Ботевград при престрелка с другия криминално проявен Марио Панчев.
По думите на Радев полицейските служби са били много близо до разкриването на мястото, където избягалият затворник се е укривал. Вътрешният министър уточни, че информацията, която се тиражира в медиите е различна от тази, която му е била подадена от професионалното ръководство на ведомството.
„Добре е, че избягалият затворник не е извършил и други престъпления, защото в апартамента, в който се е укривал, са открити боеприпаси и взривни вещества”, каза Радев. И допълни, че след приключване на вътрешната проверка на МВР ще стане ясно дали ще има уволнени или наказани полицейски служители.
„Критиките са безпощадни, приемам ги, но заставам изцяло зад екипа, който работи по случая си издирването на двамата затворници”, коментира от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов. Той уточни, че полицията разчита на активността на гражданите, защото не може да бъде навсякъде.