Ако сте в Сингапур, пийнете по един „Тръмп“ или „Ким“

Гурме

08-06-2018, 15:36

Снимка:

Freeimages/Roger Kirby

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Ресторантите също предлагат ястия, вдъхновени от двамата лидери като такос „Човекът ракета“

Сингапур е в трескава подготовка от срещата на Тръмп и Ким Чен-ун, която ще се състои там на 12 юни. И бизнесът се възползва с пълна сила. Вече се предлагат различни ястия и коктейли, вдъхновени от двамата световни лидери. Така например местен ресторант променя традиционното ястие наса лемак, което представлява ориз, пилешко и чили, и добава към него американски и корейски съставки. И воала – получава се „Тръмп -Ким наси лемак“. Новото ястие включва американско говеждо и корейски кимчи.

В Мексикански ресторант пък предлагат такос „Чужденецът“ и „Човекът ракета“. Първият наподобява американски чийзбургер, а вторият  е пикантен.

По баровете пък човек спокойно може да си поръча коктейл „Тръмп“, чиято основна съставка е разбира се бърбънът.  „Ким“ пък е коктейл от „соджу“ – алкохол, наподобяващ водка и популярен в Северна Корея.

Всички се чудят и какво ще похапнат двамата лидери по време на срещата си и макар да не е обявено официално какво ще е менюто им вече се правят предположения. От нудълси до бургери. Някои не изключват и да бъде избрано като основно ястие барбекюто, ни в Северна Корея традицията е то да се прави с бензин.