Деца и пенсионери летуват в Балчик с подкрепата на община Търговище

Добруджанци

08-06-2018, 16:01

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Собственик на засегната от свлачище вила търси обезщетение от община Балчик

На море ще почиват 240 ученици

Деца с изявени дарби и пенсионери ще могат да летуват на преференциални цени в обновената морска база на община Търговище в Балчик. За тях са планирани седем смени по пет дни, съобщиха от общинската управа.
Първи ще летуват пенсионерите от града. Първата смяна за тях започва на 20 юни. Записването е в клубовете и все още има свободни места. Предвидени са още две смени от по 100 места през септември. Община Търговище поема част от стойността на почивката и осигурява безплатен транспорт, спасители и медицинско лице.
Децата с изявени дарби ще имат на разположение четири смени - от 25 юни до 15 юли. На море ще почиват 240 ученици, получили награди от различни форуми, участници в читалищни, танцови, музикални състави и формации. Списъците с групите са изготвени от ръководителите на съответните звена.
Община Търговище задели за подпомагане на детския отдих средства от бюджета си. Всяко дете ще доплати по 5 лв. на ден за престоя си.
От миналата година започнаха ремонти и обновяване на общинската база, която е строена поетапно в края на 70-те години. 70 000 лв. са вложени във втори корпус на почивната база. В края на летния сезон ремонтите ще продължат.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"