Майка в Бургас: Мрем като мухи по пътищата! МВР - министърът се се трогна

Животът

08-06-2018, 18:34

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 700 полицаи ще пазят туристите в Бургаска област

По думите й, в новия закон за движение по пътищата са допуснати съществени пропуски

Експертът от института по пътна безопасност Диана Русинова разплака вътрешния министър Валентин Радев с емоционално изявление по време на дискусия за новия закон за движение по пътищата в Бургас, съобщава Дарик Бургас. Тя обяви, че обсъжданията по него трябва да бъдат прекратени незабавно и настоя за нова широка дискусия, в която ясно да бъде „чута думата на неправителствения сектор“.

„Няма да се откажем, поне докато имаме възможност да изпълняваме тази работа. Аз правя това безплатно, аз го правя в името на тази нация. Аз съм майка на две деца. Искам да оставя нещо на тези деца. Искам тези деца да живеят в тази държава и когато излизат на улицата аз искам да съм сигурна, че те ще се върнат у дома. Искам да бъда сигурна, че повече няма да четем черни статистики и наши близки, наши роднини, да загиват по този безсмислен начин", каза Дияна Русинова.

„Когато си позволяваме да пилеем по толкова безсмислен начин и да губим времето си в спорове за това кой е прав и кой е крив и си позволяваме да гоним граждани от обществени обсъждания, както се случи онзи ден в Благоевград, това много дълбоко ме засяга. Моля да простите моята емоционалност, но това наистина много дълбоко ме засяга. Не толкова заради мен, а заради колегите, защото ние сме дошли тук от София. Ще бъдем и на обсъждането във Варна. Ще направим всичко необходимо и ще се борим, защото станахме последните опълченци, последната отбранителна линия в тази държава, на която пука за всички онези, които безсмислено си дадоха животите на улицата, господин министър“, обърна се Русинова към вътрешния министър.

По думите й, в новия закон за движение по пътищата са допуснати съществени пропуски. Русинова, която е експерт по пътна безопасност, препоръча дискусиите да бъдат прекратени.

Видимо разстроен от думите на Дияна Русинова, вътрешният министър Валентин Радев заяви: „Тези обществени обсъждания имат една цел – да намалим жертвите по пътищата поне наполовина. Ние се борим за всеки един живот. Това целят и промените, които предлагаме. Целта на тези обществени обсъждания е  да разберем и вашето мнение, да направим добри промени, да обмислим добре нещата преди текстовете да влязат за разглеждане. Разбирам вашата емоционалност. Права сте, защото е необходимо истинско действие. Нужно е почти всички министерства да бъдат обединени около този проблем. Нашите експерти, които се занимават с проектозакона са категорични, че разделянето на отговорността – един вид децентрализация, ще имат само позитивно влияние.“