Читалище “Йордан Йовков” с Школа по програмиране

От 1 юли

Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година” – гр. Добрич продължава да търси нови посоки за развитие и разширяване на своята дейност. През летния сезон културният институт поставя пред себе си ново предизвикателство с цел максимално да удовлетвори търсенията и потребностите на своите потребители.

От 1 юли читалището разкрива Школа по програмиране под името „Програмирането – лесно и интересно”, която ще посреща деца от 9-годишна възраст нагоре и възрастни. Акцентите в обучението са поставени върху особеностите на програмирането, етапите при реализирането на една програма, основните прийоми при разработването на една компютърна програма въз основна на езика C++, уменията за самостоятелно проектиране на алгоритми и др. В програмата на курса са заложени повече от 20 теми, които имат за цел начално запознаване и изграждане на базови познания в програмирането на всеки посетител на школата.

Преподавател в Школата по програмиране е г-жа Светлана Василева, доктор по Информатика. Всеки, който желае повече информация, може да получи такава на телефони 058/ 603 531 и 0875 12 25 91, както и на място в сградата на читалище „Йордан Йовков”, намираща се на бул. „25-ти септември” №44.