Първи по рода си „Поход за Семейството“

Общество

09-06-2018, 15:35

Снимка:

Моника Гаджанова

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джамбазки с пожелание към гей парада - проливен дъжд, бури, гръмотевици и локална градушка

Шествие в 5 града в подкрепа на семейните ценности

В пет български града за първи път тръгна първият по рода си национален „Поход за Семейството“. Това са градовете - София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Проявата има за цел да демонстрира и подкрепи традиционното семейство от мъж и жена. Акцент в Похода са двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. Участниците в шествието ще изразят своята позиция по важни за обществото въпроси, свързани с брака, семейството и децата.

В София „Походът за Семейството“ започна от площад „Народно събрание”, а на финала на шествието към небето полетяха балони, с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“.

„Не сме търсили съвпадение с Гей парада. Искаме да покажем, че сме една алтернатива на това,  мирна. Направили сме го на отдалечено място, за да няма излишно напрежение. Но, да, целта е да покажем, че се разграничаваме“, заяви пред „България утре“ д-р Богдан Пенев, лекар и организатор на проявата. Той си поставя за цел шествието им да стане ежегодно.

„От години по целия свят провеждат тези маршове в защита на семейството. Няма специален ден, но обикновено през пролетта. Идеята ми се роди се във връзка с разговор, който проведох с мой близък, за това поход или шествие да организираме в подкрепа на семейството и той ме репликира, че е тъжно да го правим в подкрепа на нещо толкова очевидно като ценност, но явно такива са времената. Искаме да утвърдим традиционното семейство. Има хора, които държат на това нещо и да покажем, че не сме съгласни с джендър пропагандата, която по наше мнение доста настъпателно влиза във всички сфери без широко допитване до обществото“, обясни той.