Гуардиола: Барселона остава най-добър отбор в света

Поздравявам Реал

Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засипа с похвали европейския клубен първенец за трета поредна година Реал (Мадрид).

„Това, което направи Реал (Мадрид) е грандиозно и заслужава да им се свали шапка. Поздравявам клуба. Само великолепен отбор може да спечели три поредни финала в Шампионската лига и четири за пет години. Турнирът е сложен и много фактори могат да повлияят за евентуално отпадане“, коментира испанският специалист, който не успя да спечели Шампионската лига с Байерн, а сега мечтае да го направи с „гражданите“.

„Реал много добре действа в мачовете на директна елиминация и аз мога да сваля шапка пред тях. Зинедин Зидан свърши неговата работа. Дали заслужава това или не? Каква е разликата? Те спечелиха Шампионската лига, а този турнир трудно се печели и ги поздравявам“, допълни каталунецът.

„Иниеста заминава. Дали това е краят на епохата Барселона? Не. Трябва отново да се намерят играчи, които са способни да върнат отбора на познатото ниво. Отбори не се разпадат, когато си заминават един, двама или трима играчи. Барселона остава най-добрият отбор в света, без значение дали има или не Шампионска лига“, каза още Гуардиола за бившия си тим.