Най-рисковата група при удавянията са мъжете

Животът

10-06-2018, 16:05

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Курс за водни спасители на басейни и море

На възраст между 50 и 65 години

За осигуряване на безопасността на туристите по черноморските плажове и басейните има достатъчно обучени спасители. Спасителните пунктове се откриват поетапно, като в началото и края на сезона те ще са по-малко, заради по-малкия брой туристи, пише Агенция Кросс .
Според статистиката на МВР случаите на удавяния за миналата година са 106, а най-рисковата група при удавянията са мъжете, на възраст между 50 и 65 години.
За да се избегне травматизма във водните площи за един сезон са необходими около 1300 души и около 2000 хиляди души за басейните са категорични от Водноспасителната служба на Българският червен кръст.
От Водно спасителната служба напомнят още къпането да се извършва само в охраняемите водни площи. Да се спазват правилата за водна безопасност, да се изпълняват съветите на спасителя и флаговата сигнализация. Не се препоръчва във водата да се влиза след обилно хранене и употреба на алкохол.
За безопасността е важно и да се използва спасителната жилетка при ползване на плавателни съдове. Важен е и контрола на родителите към децата.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"