Велосипедист е нарязал гумите на линейка

Животът

10-06-2018, 16:16

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Линейката е спряла, за да помогне на момче, което е имало нужда от спешна помощ

Разгневен колоездач сряза една от гумите на линейка, защото спряла на алеята за велосипедисти. Линейката е била на адрес на столичния булевард "Дондуков", за да помогне на 19-годишно момче с диабет в тежко състояние, предава БНТ.

Линейката е спряла, за да помогне на момче, което е имало нужда от спешна помощ. " С много тежък диабет от ранна детска възраст с усложнение и от няколко часа с гръдна болка. Случаят действително беше тежък", обясни д-р Христалина Иванова.

Докато д-р Иванова изчаква да ѝ отворят входната врата, за да прегледа болния пациент, по велоалеята се появява колоездачът. Колата му пречи да премине и той се нахвърля грубо срещу екипа на Спешна помощ. Независимо, че по закон, както пожарната и полицията, имат право да спират навсякъде заради специалния си статут.

"Прояви агресия и извади нож с острие около 30 см - огромен нож и продупчи предната дясна гума. Тъй като се събраха много хора, вероятно се притесни, качи се на велосипеда и замина необезпокояван от никого", обясни тя.

Д-р Иванова е прегледала болното момче. Предписала е необходимата терапия и е преценила, че той може да си остане вкъщи. Но ако имаше нужда от спешно транспортиране до болница, този процес щеше да се забави.

Линейките, които обслужват спешните случаи на София са 18. С този инцидент една кола е излезла от строя за известно време.

Линейката е спряла работа за около 2 часа, докато бъде сменена спуканата гума. През това време е имало няколко обаждания, които те не са могли да поемат.

Кой е колоездачът, засега не се знае. Полицията го издирва. Шофьорът на линейката е дал показания в МВР. Ще бъдат прегледани и записите от видео камери.