Частен собственик загради част от улица в „Манастирски ливади”

Животът

12-06-2018, 12:44

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В столичния квартал паркирането е ад дори и за най-опитните шофьори

Частен собственик затвори част от улица „Паша Христова” в софийския квартал „Манастирски ливади” и я превърна в паркинг, предава БиТВ.

В квартала свободните площи за строеж на училища, паркове и детски градини са малко, а паркирането е ад дори и за най-опитните шофьори.

Паркоместа се пазят със зъби и нокти – например със скоби. Други използват подръчни средства, като автомобилни гуми. А трети забиват железни колове и заграждат част от улицата. Така с материали, продавани във всяка железария, са заградени няколко паркоместа, въпреки че кооперациите в близост имат гаражи.

Там паркира само колата на собственика на земата под близкия блок. Местата иначе стоят празни.

Само на стотина метра пък оградата на частен паркинг е „захапала” част от друга улица. Според картата там трябва да е улица, но след справка в район „Витоша” по документи се оказва, че наистина не е улица, а имот в регулация. Частните паркоместа също били в рамките на позволеното.

Зам.-кметът на район „Витоша” Кънчо Кънчев заяви, че тази част от улицата попада в частен имот, който в миналото не е бил отчужден. „Те са в правото си да заградят собствения си имот. В този случай те не са заградили целия имот, а са отделили няколко паркоместа. На този етап просто няма как в момента да поема ангажимент, че улицата ще бъде отчуждена”, посочи той.

Дотогава улицата остава наполовина отцепена – и то законно.