Предлагат редица мерки за обезопасяване на Моста

Животът

12-06-2018, 12:11

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Палатков лагер в подкрепа на децата с увреждания в Бургас

Ако предложенията бъдат одобрени, мерките могат да бъдат мултиплицирани и в района на Морска гара

Организация за защита на българските граждани предлага редица мерки за обезопасяване на Моста в съобщение до медиите. Оттам предлагат монтирането на камери за видеонаблюдение, разполагането на шамандури и оборудването на съоръжението със спасителни пояси.  "Прекрасният ни град е разположен до прекрасно море и имаме прекрасен мост, които радва жителите и гостите на града ни. За съжаление, в последно време един от символите ни се превърна във „фабрика“ за черна статистика", пишат от ОЗБГ. 
Организацията настоява да бъдат монтирани камери, които да заснемат целия Мост, както и водата около него. "Камерите, които ще наблюдават мостика и водата около него, да бъдат достъпни и за граждани. Тоест, те също да могат да наблюдават в реално време какво се случва и ако се наложи да подадат сигнал. Да се монтират камери за видеонаблюдение и под мостика, както и осветление. Да има видимост от всички страни на колоните", се казва още в предложението, което ще бъде изпратено до местния  парламент. 
Като превантивна мярка срещу инциденти се предлага и обновяване на осветлението, което да обхване долната част на съоръжението и водата около него. От ОЗБГ искат още колоните на бургаския Мост да бъдат обвити със стоманено или полипропиленово въже, както и поставянето на пластмасови дръжки, на които паднали във водата хора или спасители да се захващат. 
Ако предложенията бъдат одобрени, мерките могат да бъдат мултиплицирани и в района на Морска гара, смятат от организацията.