Тази вечер Пловдив слуша пианистката Ивайла Кирова

Концертът е в рамките на 54-я Международен фестивал на камерната музика Пловдив 2018

Продължава 54-ят  Международен фестивал на камерната музика Пловдив 2018. МФКМ се продуцира от Сдружение "Интерарт Фест".
Тазгодишната програма на Международния фестивал на камерната музика – този най-дългогодишен фестивален форум в Пловдив, провеждан без прекъсване вече 54 години, включва девет концерта и участието на изпълнители от десет държави. Събитието е част от културния календар на Община Пловдив в подкрепа на инициативата Европейска столица на културата – Пловдив 2019. Провежда се с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Пловдив и дългогодишните спонсори на фестивала инж.Димитър Георгиев – собственик на козметична компания „Роза Импекс”, Почетен консул на Украйна в Пловдив и акад. проф. д-р Димитър Димитров – ректор на ВУАРР Пловдив, в партньорство с НУМТИ „Добрин Петков” и електронните медии Plovdiv Time и Plovdiv-Online.
Изкуството на камерното музициране ще зарадва своите почитатели и гостите на града до 21 юни на традиционната за фестивала сцена в Етнографския музей, както и на подиума на популярния пловдивски клуб Bee Bop Café.
Билети: на касата пред Общината и на място, непосредствено преди концертите.
Акцентът в 54-та фестивална програма е присъствието на млади, утвърдени и активно концертиращи на международната сцена български артисти музиканти.
Ценителите на клавирното изкуство ще имат удоволствието да се насладят на брилянтния стил на пианистката Ивайла Кирова (Германия) и нейния клавирен рецитал днес от 20:00 часа в Етнографския музей. Определяна от критиката като пианист-виртуоз от най-висока класа, оценена високо от знаменития Алексис Вайсенберг, Ивайла Кирова е и пример за това как българското изкуство може да бъде развивано и извън рамките на България. Като инициатор за създаването на Дружеството за популяризиране на българската музика в Германия и артистичен директор на концертния цикъл „Български музикални вечери в Мюнхен“, досега тя е осъществила близо 20 премиери в Германия на творби от български композитори. В концерта си в рамките на Камерния фестивал Ивайла Кирова представя програма с творби от Шуберт, Шопен, Лист, Мариус Хереа, Димитър Ненов и свои авторски композиции.