Валентин Радев е освободил ръководството на ОДМВР-София

Животът

14-06-2018, 11:20

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на ОД на МВР-София подаде молба за пенсиониране

Факт е, че те са пропуснали някакви неща да бъдат свършени, каза Радев

Заради случая "Пелов" вътрешният министър Валентин Радев освободи ръководството на Областната дирекция на МВР - София. Заради допуснати грешки по издирването на избягалия затворник, с постовете си се разделят началника на Софийската областна дирекция Георги Григоров и заместникът му Веселин Георгиев, предава БНТ.

Вчера Григоров призна, че Марио Панчев, който уби Владимир Пелов, а по-късно почина от раните си след престрелката, е сигнализирал в полицията, че се чувства застрашен след бягството на опасния рецидивист от затвора, но така и не последвала реакция.

"Има някакъв дисбаланс има нещо, което не е направено в цялата област и отговорни са областните дирекции. Факт е, че те са пропуснали някакви неща да бъдат свършени. Не бих искал да навлизам в подробности, анализът още не е приключил. Общата оценка е, че ръководството не се е справило. Аз се надявам новото ръководство да ни каже какво ще направи, как ще структурира нещата с кои хора, как да го направи. Обясненията, които ни дадоха не ни удовлетвориха", коментира вътрешният министър.