Галерия "Арте" показва последни рисунки и скици на Светлин Русев

София Лайф

14-06-2018, 13:09

Снимка:

Галерия Арте

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

По традиция на този ден всяка година художникът подготвяше изложба, пазена в дълбока тайна

Последните рисунки и скици на Светлин Русев показва галерия "Арте" по повод на 85 години от рождението на Маестрото. Откриването е днес от 16.00 до 20.00 ч., съобщават от галерията, предава БНТ.

По традиция на този ден всяка година художникът подготвяше изложба, пазена в дълбока тайна. Събитието се превърна и в празник, който събираше приятели, почитатели и колекционери на чаша вино. През годините изложбите-изненада за рождения ден на Светлин Русев ставаха все по-разтърсващи като идеи и неочаквани като реализация. Последната изложба трябваше да бъде автобиография, синтезирана в една творба - равносметка на един живот. Каменната композиция остана незавършена, но рисунките са при нас, мощни и въздействащи като самия творец, отбелязват от "Арте".

Изложбата ще продължи до 16 юни.

От галерията благодарят на Стефан Марков, чиято експозиция прекъсват за три дни, за да бъде почетена паметта на Светлин Русев. Събитието е едновременно с представянето на банери с фотографии на каменната композиция пред Софийската градска художествена галерия, която Маестрото искаше да постави до самата галерия, посочват от екипа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен