Световното започва, Меси се гласи да изравни Марадона

Спорт

14-06-2018, 12:02

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иниеста с топли слова към Лео Меси

Меси ще играе още за Барса

Испанците с нов треньор ще търсят нов успех

Световното първенство в Русия започва с мача на откриването между домакините и Саудитска Арабия.

Още утре обаче програмата ни предоставя от така наречените "кървави" мачове  между Испания и Португалия.

Световният шампион от 2010 Испания среща европейския първенец от 2016 Португалия. Със сигурност Кристиано  Роналдо познава до болка тези срещу които ще играе. И няма как да е другояче след като толкова години е лидер на Реал Мадрид.

Доскорошния му клубен наставник Зинедин Зидан направи лавинообразни събитията около треньорския пост на Реал и националния тим на Испания.

Изненадващо никой от Льов, Почетино и Венгер не поиска да ходи на станалия много горещ треньорски стол на "Бернабеу". В крайна сметка доскорошния селекционер на "фуриите" Хулен Лопетеги ще бъде наследник на Зидан в Реал.

Испанската федерация реагира незабавно и смени Лопетеги с Фернандо Йеро. Така една от легендите на Реал ще поведе изневиделица националите на Испания на Мондиала в Русия. Винаги нов треньор носи нов успех. Йеро има достатъчно авторитет в Испания и играчите ще играят и за него.

Винаги когато стане въпрос за Меси и Марадона се изтъква, че Лео все още няма световна титла. Е, сега е дошъл момента да  я спечели и да изравни Марадона.


Англия винаги тръгва с голяма кошница и прави издънки. Но този път Хари Кейн може да придаде нужната сериозност на "трите лъва".

Неймар и Бразилия са сред фаворитите за титлата, както и обичайните заподозрени от Германия. Дидие Дешан също има много добър състав на Франция способен да гони титлата. Белгия има невероятни играчи, но ще се види разполага ли с треньор, който да обедини тази помитаща сила.

Сред евентуалните приятни изненади могат да бъдат Египет на съвсем неизненадавщия играч,вече със звезден статут, Мохамед Салах. Двата магребски отбора Тунис и Мароко също има какво да покажат. Исландия все още има добрата инерция от европейското във Франция преди две години. Интересно ще бъде да видим дали Коста Рика пак ще покаже силни игри както на Мондиала в Бразилия преди четири години. Перу е в много добра форма и има очаквания към този тим.


Балканските Сърбия и Хърватия също са способни на много неща, както и африканците от Нигерия.

Въобще началото предвещава интересни сблъсъци на Мондиала.