Каварненец се представял за полицай и обирал възрастни хора

Мисия Каварна

14-06-2018, 13:15

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима получиха ефективни присъди за кражби от склад в Търново

Това съобщиха от полицията в Шумен

Заловиха измамник, който се представял за полицай и обирал възрастни хора, съобщават от полицията в Шумен.

41-годишният мъж с адрес в Каварна развил „полицейската си дейност“ на територията на Шумен в дните от 1 до 4 юни. На различни адреси в града посещавал жилища предимно на възрастни хора и обяснявал, че проверява дали парите им са прибрани на подходящо място и дали са защитени от крадци. Така успявал да разбере къде хората държат спестяванията си, след което използвал трикове за отклоняване на вниманието и обирал възрастните.

По тази схема са извършени кражби от шест семейства в града. Описанието, което давали за „полицая“,  било в широк диапазон - от костюмиран млад мъж до мъж с папки до мъж на средна възраст, облечен в спортни дрехи. След  множество оперативни действия и обявяване за издирване вчера е бил заловен във Варна.

Той е познат на полицията с измами и кражби. Преди да започне кариерата му на „полицай“ се е представял като социален работник. Осъждан е. Изтърпял е ефективно наказание „лишаване от свобода“. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Шумен е задържан за 72 часа.