Зам.-областният управител Красимир Николов дари кръв

Добруджанци

14-06-2018, 14:04

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Световен ден на кръводаряването

В Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

„Кръвта е дар за живот. Благодарим ви! “, е мотото на стартиралата през 2004 година инициатива 14 юни да бъде отбелязан като специален ден за честване на доброволното кръводаряване

Заместник областният управител Красимир Николов днес, 14 юни 2018 г., отбеляза  Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, като дари кръв.

„Кръвта е дар за живот. Благодарим ви! “, е мотото на стартиралата през 2004 година инициатива 14 юни да бъде отбелязан като специален ден за честване на доброволното кръводаряване и за изразяване на благодарност към безвъзмездните кръводарители, информира Националният център по трансфузионна хематология.

Световният ден на доброволния кръводарител има за цел да популяризира значението на доброволното кръводаряване и да отдаде дължимото на даряването на кръв от безвъзмездни кръводарители, които ежедневно спасяват живота на хиляди нуждаещи се хора. Денят се отбелязва в цял свят на 14 юни – рожденият ден на Карл Ландщайнер, австрийски биолог и лекар, откривател на системата за класификация на кръвните групи "АВО".