„Дигитализацията в нашия живот“ в Стара Загора

Животът

15-06-2018, 08:15

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Театър под звездите за пети пореден път в Стара Загора

Днес, 15 юни от 9.45 часа

В залата ЗараЛаб, Стара Загора, бул. „Княз Александър Батенберг“ 28 ще се проведе седма регионална конференция на тема „Дигитализацията в нашия живот”. С посланието „Да използваме безкрайните възможности на дигитализацията, за да направим живота си по-добър“ сме си поставили задача да съберем на едно място хора, от които зависи прилагането й в различни области и чрез представяне на успешни примери да допринесем за преодоляване на съществуващия „пасивен отпор“ за приемане на възможностите й.

Конференцията ще бъде организирана в работни/дискусионни групи в зависимост от сферата на интереси на участниците - младежи; IT бизнес; училища и Тракийски университет; общински администрации, държавни институции, неправителствени организации. Каним и малки и средни фирми, които не работят в ИКТ сектора, но желаят да използват големите възможности на дигитализацията за развитие на своя бизнес. Модераторите на групите са специалисти с дългогодишен опит, които ще представят успешни практики и нови подходи в сферата на дигитализацията. Гостите ни от Република Естония ще разкажат за техния успешен опит. Младите хора ще привлечем с организираната IT работилница.

Участие ще вземат Ева Майдел, депутат в Европейския парламент; Андрес Аарема, началник отдел „Е-услуги" Министерство на образованието и науката, Естония; Анела Киират, Академия „Електронно управление“, Естония;  Борис Герасимов, директор дирекция „ИКТ“, МОН; представител на EDIT и други водещи експерти от България.