Увеличават се жалбите па горещия телефон в общината

Заралии

16-06-2018, 14:35

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

От днес горещ телефон ще информира за безплатното саниране на жилищата

Гражданите алармират за шумни компании и силна музика

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 11 до 14 юни, са отчетени близо 230 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. В процедура по доброволно/принудително премахване са включени автомобили, с изтекъл срок на Годишен технически преглед – паркирани до блок №135 на ул. „Генерал Гурко“ и до блок №98 на същата улица.

Граждани са сигнализирали за хранене на бездомни кучета в района на голям месарски магазин в източната част на града. Подаден е сигнал и за поставени кутии с храна и на паркинг на ул. „Иван Вазов“ и ул. „Августа Траяна“. Извършени са проверки. Сигнали са постъпили и за безпризорни животни около стадион „Берое“, по ул. „Иван Вазов“, в кв. „Железник“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След подадено оплакване е санкциониран с 2 бр. Акт за установяване на административно нарушение гражданин, изхвърлящ биологични отпадъци и замърсяващ околната среда около стопанство „АПК“, от южната страна на Баритна мина, както и за наличието на кучета без регистрация в същия обект. Сигнал е получен и за дете, разхождащо куче порода „Питбул“ без повод и намордник в района на СУ „Иван Вазов“. Собственик на същата порода куче е с наложен Акт за установяване на административно нарушение за свободна разходка на животното в детска площадка в кв. „Самара 3“.

Запазва се тенденцията за увеличаване на броя на сигналите за шумни компании в паркове и междублокови пространства, както и оплакванията от силна музика от заведения в града.  Граждани сигнализират и за бране на липов цвят и чупене на клони на дърветата. След извършени проверки, установените нарушителите са глобени.

Постъпили са оплаквания за неспазване на разписанието на няколко автобусни линии от шофьорите на градския транспорт. При наличие на нарушение ще последва санкция според Вътрешния правилник на дружеството.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, както и няколко паркомата. Премахната е табела от дърво, в района на Централен пазар, съдържаща неприлични думи, както и изсъхнала бреза.  Обезопасени са шахти в града.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.