Сребърен и бронзов медал за Академията

Спорт

16-06-2018, 12:20

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ стартира подготовка за новия сезон

Две тренировки за „Берое“

От Републиканските първенства в Сливен

Със сребърен и бронзов медал приключи участието на отборите на „Берое“ в Републиканските първенства по Футбол 7 и Футбол 5, които се проведоха в Сливен.

 С второ място и сребърни медали се завръща тимът на „Берое“ 2007. Децата на наставника Атанас Димитров записаха две победи и едно равенство в групата си и завършиха на първо място. „Зелено-белите“ таланти направиха 1:1 с „Тича“, спечелиха с 5:2 срещу „Фортуна“ (Плевен), въпреки че изоставаха с 0:2 и се наложиха с 1:0 над „Левски“. На финала старозагорци отстъпиха с 0:1 от „Национал“ (София), съобщава beroe.bg.

 Това беше трети пореден финал за „Берое“ 2007 в последните 10 дни. Тимът спечели надпреварите в Приморско и Стара Загора, преди това и баража заРепубликанското първенство в Сливен. „Берое“ 2007 е и регионален шампион на Футбол 7 за сезон 2017/18.

 Бронзов медал пък завоюваха играчите на „Берое“ 2009 на шампионата на Футбол 5. Децата на наставника Марио Колев завършиха 1:1 със „Славия“ в редовното време на срещата за 3-4 място и след това бяха по-точни при изпълнението на дузпи. Преди това в груповата фаза тимът отстъпи с 0:1 от „Черно море“, като на три пъти гредите се оказаха верен помощник на вратаря на варненци, победи с 3:1 „Левски“ и с 3:0 ДФК „Видин“.

 Това е трети пореден сериозен успех за „Берое“ 2009 в последните две седмици. Отборът спечели турнира за купа „Олимпия спорт“ в Стара Загора и завърши на трето място на турнира организиран от фенклуба на Ливърпул в България.